Welke is de beste Drinkfontein voor katten?

Een kattenfontein is, net als een voerautomaat, een accessoire dat in geen enkel huishouden met katten mag ontbreken, als we ze gezond en gezond willen houden. Katten die droogvoer krijgen, de meerderheid, moeten constant toegang hebben tot vers water, het is essentieel om hun gezondheid te behouden. En het is dat, net als mensen, water belangrijk is voor allerlei organische processen, zoals het wakker houden van de hersenen, de spieren sterk, de spijsvertering of de glanzende en zijdeachtige vacht.

Om onze kat te helpen gehydrateerd te blijven en constant water te drinken, is het noodzakelijk om een ​​kattendrinkbak te hebben, die te allen tijde het verse water kan leveren dat ze nodig hebben. De beste drinkfonteinen voor katten zijn waterfonteinen, omdat ze altijd vers water leveren. Ik heb de beste kattenwaterfonteinen op de markt geanalyseerd, gebruik de vergelijking om het model te vinden dat het beste past bij uw behoeften … en die van uw kat.

Welke Drinkfontein voor katten kopen?

LifeGoods Drinkfontein voor Katten en Honden - Poezen Fontein met 4 Filters - Dieren Drinkbakken

★★★★★
26,99
as of 19 februari 2024 09:25

Kenmerken van LifeGoods Drinkfontein voor Katten

De drinkfontein van LifeGoods is geschikt voor katten en honden van (middel)groot tot klein formaat. De drinkfontein is uitgerust met drie verschillende standen en heeft een waterreservoir van 2 liter. Het koolstoffiltersysteem en de pomp houden het water schoon en zuurstofrijk. De drinkfontein maakt bijna geen geluid, heeft een laag energieverbruik en is binnen handomdraai geïnstalleerd!

Drie verschillende standen
De LifeGoods drinkfontein beschikt over drie verschillende standen en kan zo worden afgesteld op de wensen van jouw huisdier. De bloemen-waterval geeft een stroom zoals een bidet en is ideaal voor katten. De waterval en fontein geeft een bubbelend effect aan het water en is ideaal voor honden. De fontein geeft een licht bewegend water is geschikt voor de iets voorzichtigere honden en katten. Ideaal dus voor honden en katten van ieder formaat.

Meningen over LifeGoods Drinkfontein voor Katten

Omdat mijn katten altijd kwamen drinken als ik onder de douche geweest was (vers water met veel zuurstof!) maar te weinig uit hun eigen bakjes dronken deze fontein aangeschaft. Super ding! Ze drinken veel meer (en hebben geen interesse meer in het douchewater). Makkelijk te monteren, heeft alleen wel stroom nodig.

Kenmerken van Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond - Slimme Waterfontein met App

De smart drinkfontein Hydrate Compact van Pettadore is een slimme drinkfontein voor katten en honden. De waterfontein is verbonden met een app en heeft een waterreservoir van 1,9 liter. Het 4 filtersysteem en pomp houden het water schoon en zorgen voor veel zuurstof in het water. De kattenfontein heeft gedempt geluid en verbruikt weinig energie. De app weergeeft het waterniveau inclusief de werking en herinneringen van de smart drinkfontein!

Extreem Stil en krachtig met 4 filtersysteem

De Pettadore Hydrate Compact drinkfontein bevat een hangende pomp, wat zorgt voor een goede geluidsdemping welke comfort biedt aan jou en je huisdier. De pomp is krachtig en geeft een fijne stroom water recht naar het midden afstromend die katten en honden aantrekkelijk vinden. De kattenfontein heeft een filter met 4 filtermethodes die meegeleverd wordt. Deze filter is van onschadelijk materiaal wat het veilig maakt voor jouw katten en honden.

Meningen over Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond - Slimme Waterfontein met App

We hebben zelf 2 katten en vinden de drinkfontein geweldig! Heel fijn dat je notificaties krijgt van je telefoon wanneer er iets vervangen moet worden. De keuze tussen andere drinkfonteinen was makkelijk deze is smart en heeft een mooi design.

Cas & Lux Stijlvolle Drinkfontein voor Katten - Drinkfontein - inclusief 2x Filters en schoonmaak Kit - 1.5L - Waterfontein

★★★★★
39,90
as of 19 februari 2024 09:25

Kenmerken van Cas & Lux Stijlvolle Drinkfontein voor Katten

Een gezonde drinkcultuur is een must voor alle katten vanaf het moment dat ze geboren zijn. Met stromend water drinkt een kat meer, dit zal een positieve impact hebben bij urinaire problemen. De kraan heeft ook een speciaal hoger design wat de interesse van de kat extra prikkelt.

In dit pakket zitten ook 2 Gratis filters en 1 gratis cleaning kit om het stijlvolle fonteintje efficient terug proper te krijgen indien nodig.

Onze Cas & Lux Drinkfontein is getest, goedgevonden en wordt actief aanbevolen door onze panel van experten. In dit panel zitten verschillende Catcoaches, Dierenartsen en onze Ambassadeur(tjes) Cas en Lux. Op onze website kun je reacties en enkele van onze partners terugvinden.

Meningen over Cas & Lux Stijlvolle Drinkfontein voor Katten

Voor de poezen even wennen maar na een paar dagen drinken ze allebei aan de fontein. Ze drinken ook meer dan voorheen uit hun drinkbakje. Het pompje maakt niet te veel lawaai en hopelijk blijft dat zo na langer gebruik. Leuk dat er schoonmaakmateriaal bij zit waardoor het makkelijk proper te maken is.

Kenmerken van Lucky Paw Drinkfontein voor kat met 3 filters & matje

Deze water drinkfontein van Lucky Paw is speciaal ontwikkeld voor honden en katten. Door de mee geleverder koolstoffilters heeft uw hond of kat altijd vers drinkwater. Vers water bevorderd de gezondheid van uw huisdier en garandeert lekker en fris water. Doordat het water continue circuleert bevat het water een verhoogd zuurstofpercentage. Genoeg drinken zorgt ervoor dat uw huisdier gezonde nieren behoud en de gehele dag voldoende gehydrateerd is. Door de speelse activiteit van de fontein zal uw huisdier positief beïnvloed worden meer te drinken als voorheen.

✅ Bevordert de gezondheid
✅ Continue vers water
✅ Geschikt voor honden en katten
✅ Uw huisdier blijft goed gehydrateerd
✅ Gezonde nieren van uw hond of kat
✅ Inhoud van 2,5 L
✅ Gebruiksvriendelijk
✅ Fluisterstil
✅ Laag energieverbruik
✅ Inclusief 3 Filters

Meningen over Lucky Paw Drinkfontein voor kat met 3 filters & matje

Heb het artikel snel binnen gekregen. Er zitten ook echt 3 filters bij zoals aangegeven (wat niet het geval is bij sommige andere fonteintjes). Makkelijk inelkaar te zetten. En mijn katten dronken er ook gelijk van. Het is ook een zeer stille fonteintje, wat de katten niet afschrikt. Mooie formaat met een mooie doekje eronder. Ik vind hem ook qua stijl veel mooier dan andere fonteintjes. Al en al een mooie aankoop en daarom raadt ik het ook zeker aan.

Wat zijn kattenfonteinen?

Kattenfonteinen zijn de evolutie van de klassieke drinkfontein voor katten: een bakje water. In de meeste gevallen gaat het om een elektrisch toestel, hoewel er ook op batterijen werkende kattenfonteinen bestaan die, door middel van een binnenin geïnstalleerde pomp, via een gesloten circuit voortdurend water naar buiten afvoeren.

Voordelen van een waterfontein voor katten versus een traditionele drinkfontein voor katten

De introductie van de elektrische waterfontein heeft een grote verandering teweeggebracht in de manier waarop wij water aanbieden aan onze huisdieren.
Een van de grote voordelen is dat wij hen voortdurend koud kattenwater aanbieden, iets wat vroeger ondenkbaar was. Katten zijn, net als wij, warmbloedige dieren en in de zomer krijgen ze het warm: een drinkfontein helpt hen gehydrateerd en koel te blijven.

Automatische drinkfonteinen voor katten zijn meestal uitgerust met filters. Kattenfonteinfilters helpen om het water vrij te houden van onzuiverheden en de beste kwaliteit veel langer te behouden. Elektrische waterfonteinen voor katten zijn er in verschillende materialen: roestvrijstalen kattenfonteinen, keramische kattenfonteinen, hoewel de meest voorkomende gemaakt zijn van ABS plastic, dat zeer gemakkelijk schoon te maken is, en bovendien antibacterieel is.

De meest in het oog springende voordelen van de kattenfonteinen zijn dan ook:

Constant zoet water

Hygiëne. Het water blijft langer schoon

Materialen die veel gemakkelijker te reinigen en te onderhouden zijn

Hoeveel soorten kattenfonteinen bestaan er?

Tegenwoordig zijn er veel soorten en modellen drinkfonteinen voor katten, zoveel dat het soms moeilijk kan zijn om een keuze te maken. Dit belet ons echter niet te moeten beoordelen welke drinkfontein voor onze kat het beste is, wat de plaats ervan is of wat de capaciteit ervan is.

Soorten kattendrinkfonteinen per energietype

Elektrische kattenfontein

De meeste kattenfonteinen werken elektrisch, ze hebben een interne pomp, die het water uit het reservoir perst, zodat onze kat kan drinken. Hoewel ze op het lichtnet zijn aangesloten, zijn ze niet gevaarlijk. De fonteinen maken gebruik van een motor met een zeer lage spanning, die geen enkel risico vormt voor uw kat.

Snoerloze, op batterijen werkende kattenfonteinen

Een van de meest voorkomende angsten bij katten is dat ze op de draden zullen kauwen, want we weten hoe kieskeurig ze zijn… daarom zijn er elektrische kattenfonteinen, maar dan zonder draden. En hoe werken ze? Nou, met een interne batterij die wordt opgeladen als hij op het lichtnet wordt aangesloten. Wanneer de batterij volledig opgeladen is, kunnen we ze loskoppelen en ter beschikking stellen van ons poesje.

Soorten kattenfonteinen, volgens het materiaal

Plastic fonteinen

Dit zijn de meesten die we in de uitverkoop zullen vinden. De laatste tijd gebruiken de beste fabrikanten plastic dat vrij is van BPA (bisfenol A), waarvan is aangetoond dat het hormonale onevenwichtigheden en ziekte veroorzaakt. Het is belangrijk dat de gekozen bron BPA-vrij is. ABS-kunststoffen, polypropyleenharsen, enz. zijn de norm, maar wat echt belangrijk is, is dat ze BPA-vrij zijn.

Keramische kattenfontein

Het is gebruikelijk om te zoeken naar kattenfonteinen die niet van plastic zijn, hoewel de waarheid is dat er maar weinig zijn. Keramische zijn, samen met roestvrij staal, de beste. In het geval van keramiek vinden we dat het antibacterieel is, omdat bacteriën het niet kunnen koloniseren, naast zijn eigenschappen is het niet zo dat het koud water biedt voor katten, maar het kan het koeler houden dan andere materialen.

Roestvrij stalen katten drinkfonteinen

We kennen allemaal roestvrij staal en de grote voordelen ervan. We kunnen zeggen dat het een antibacterieel materiaal is, zeer duurzaam en bovenal gemakkelijk schoon te maken. Het is geen probleem om de onderdelen (die we kunnen) van de fontein in de afwasmachine te doen, zodat de reiniging en desinfectie van kattenfonteinen totaal is.

Waterfonteinen voor katten volgens type waterdispenser

Hoewel de meeste fonteinen verschillende recirculatie-oplossingen bieden en manieren om water aan te bieden aan onze kat, hoeven ze niet allemaal perfect te zijn voor onze behoeften.

Fontein voor katten met bewegingssensor

Dit zijn ongetwijfeld de meest praktische. Als onze kat in de buurt van de fontein komt, begint ze op dat moment water aan te bieden. Hun belangrijkste voordeel is het elektriciteitsverbruik, maar ze verminderen ook de verdamping, wat merkbaar is in de zomer.

Katten water dispenser

Dit is nog een automatische kattenfontein zonder elektriciteit, maar in dit geval, helemaal geen. Het werkt door zwaartekracht, met een kan water en een bakje waaruit de kat drinkt. Wanneer de container wordt geleegd, wordt hij gevuld door het effect van de zwaartekracht en de niveaucompensatie, dankzij het achterliggende waterreservoir.
Het grote voordeel van deze automaten is dat de tank vrij groot is, en dat ze zowel binnen als buiten kunnen worden geplaatst.

Automatische katten drinkfontein

De automatische drinkfontein voor katten is typisch zo’n fontein die we kunnen programmeren om een constante stroom water te geven, of waterstralen op bepaalde tijdstippen. Een van mijn favoriete fonteinen vanwege zijn volledigheid, de HoneyGuaridan W25, kan een constante stroom bieden gedurende 24 uur of een constante stroom gedurende een uur, met uitschakelintervallen die 30 minuten duren.

Onderhoud en schoonmaken van een kattenfontein

Een van de zorgen die kunnen rijzen bij de beslissing om een kattenfontein te installeren, is het onderhoud ervan. De waarheid is dat ze veel eenvoudiger en eenvoudiger te onderhouden zijn dan we op het eerste gezicht zouden denken, maar het is de moeite waard een aantal aspecten in gedachten te houden:

Reiniging voor kattenfonteinen

Voor de veiligheid van onze kat is het raadzaam het water regelmatig te verversen en de fontein en de onderdelen ervan grondig schoon te maken.
Sommige modellen hebben een reinigingskit voor fonteinen, waarmee de moeilijkste onderdelen grondig kunnen worden gereinigd, maar niets dat niet met enig geduld kan worden opgelost. Ga als volgt te werk:

  • Trek de stekker van de fontein uit het stopcontact.
  • Leeg de hele tank om schoon, vers water te gebruiken.
  • Demonteer alle onderdelen van de fontein en verwijder de pomp.
  • De pomp kan ook worden bevochtigd en indien nodig gereinigd.
  • Reinig alle onderdelen met een schuursponsje en afwasmiddel, indien mogelijk met een antibacterieel reinigingsmiddel.
  • Droog alle onderdelen en monteer ze opnieuw
  • Herhaal dit proces regelmatig, gewoonlijk ten minste eenmaal per twee weken, hoewel het raadzaam is het vaker te doen.

Kattenfontein filters

De meeste automatische drinkfonteinen voor katten maken gebruik van actieve koolfilters, hoewel het mogelijk is enkele modellen te vinden die gebruik maken van ultravioletfilters, ionenwisselingsfilters of een mengsel van verschillende.

  • Ultravioletfilters: In plaats van “filters” moeten we het hebben over UV-licht of -lamp, die alle soorten in het water aanwezige bacteriën elimineert. Als een fontein ze heeft, is dat meestal in combinatie met andere filters, omdat ze niet de typische onzuiverheden uitfilteren die in het water van een fontein aanwezig kunnen zijn, zoals kattenharen of eventuele insecten die erin kunnen vallen.

  • ionenuitwisselingsfilters: Deze filters zijn doeltreffend in het verwijderen van zware metalen en mineralen, aanwezig in leidingwater, zoals kalk of chloor, maar zoals de vorige zijn zij niet in staat de onzuiverheden die “vallen” te verwijderen.

  • Actieve koolstoffilters: Deze worden het meest gebruikt, in de eerste plaats omdat het fysische filters zijn, die alle soorten onzuiverheden die in het water kunnen vallen verwijderen, maar ook, door het water door de actieve kool te recirculeren, zijn ze in staat een grote hoeveelheid metalen en chemische producten die in het water aanwezig zijn, zoals chloor of kalk, vast te houden.

Hoe vaak moet ik de filters van waterfonteinen voor katten vervangen?

Dit is een grote vraag, maar er is geen categorisch antwoord op. Bij het Catit Flower fonteinfilter bijvoorbeeld, dat voor mij een van de beste fonteinen is, beveelt de fabrikant aan het filter eenmaal per maand te vervangen of “wanneer het verstopt raakt door de ophoping van afval”. De waarheid is dat er factoren zijn die de duurzaamheid van het filter beïnvloeden, zoals de hardheid van het water in het gebied waar wij wonen, of de fontein op een beschutte plaats staat, waar niets in het water valt.

Kattenfontein waterpomp

De pomp is het belangrijkste onderdeel van de fontein, omdat deze ervoor zorgt dat het water van het reservoir naar buiten gaat, waar onze kat zal drinken.
Hij kan natuurlijk worden schoongemaakt, omdat hij constant onder water staat, tast het water hem niet aan. Ik zou het niet aandurven er zeep bij te gebruiken, voor het geval dat, maar ik zou het goed schoonmaken met een straal water, om alle resterende onzuiverheden die zich kunnen ophopen te verwijderen.
Het is logisch dat de fontein niet erg vuil mag zijn, aangezien het water dat in het reservoir terechtkomt al vrij moet zijn van onzuiverheden, maar voor het geval dat, is het altijd raadzaam dat alle onderdelen waaruit de fontein is opgebouwd perfect schoon zijn.

Hoe kies je een kattenfontein

Fontein capaciteit
Hoe groter uw kat is, hoe meer water hij moet drinken om gehydrateerd en gezond te blijven, daarom is de capaciteit van de drinkfontein zeer belangrijk. Dit geldt ook als we meerdere katten in huis hebben. De capaciteit van de fontein wordt hoofdzakelijk gemeten in liters en omvat zowel het reservoir als de watertoevoer. Zo garanderen fonteinen met een waterval of een waterrecirculatiesysteem een grotere capaciteit om uw katten te hydrateren, omdat het water niet wordt verspild omdat het vers en zuurstofrijk wordt gehouden.

Fonteinen met filters
Om uw kat gezond te houden, moet u niet alleen op de waterinname van uw kat letten, maar ook op de kwaliteit van het water. Water met een hoog zout- of mineraalgehalte kan vaak de gezondheid van uw kat schaden. Daarom raden veel deskundigen het gebruik van drinkfonteinen voor katten met filters aan, omdat die de kwaliteit van het water garanderen. Fonteinen met actieve kool- of deeltjesfilters, bijvoorbeeld, verwijderen overtollige mineralen, afval, verontreinigende stoffen en zelfs geurtjes, waardoor het water fris en drinkbaar blijft.

Drinkfonteinen voor katten
Er zijn verschillende soorten stroomvoorzieningen voor waterfonteinen, van netstroom-, batterij- en snoerloze kattenfonteinen tot handmatige en zwaartekracht-voedersystemen.

Wijze van gebruik
De gebruikswijze is een van de trucs die we kunnen gebruiken om onze kat water te laten drinken. De cascade- of continustroomfunctie laat het water continu circuleren om de versheid te garanderen. We kunnen ook standen vinden waarbij de fontein alleen wordt geactiveerd als uw kat in de buurt komt.

Waar koop je waterfonteinen voor katten?

De beste winkels om online een waterfontein voor katten te kopen zijn:

katten water fontein Bol.com .
Het voordeel van het kiezen van Bol.com om een kattenfontein te kopen is dat de verscheidenheid aan merken en modellen enorm is. Als u op zoek bent naar een goedkoop model heeft u het, als u op zoek bent naar een origineel kattenfontein model ook en u heeft altijd de garantie van Amazon en de zekerheid van kopen tegen een goede prijs.

Kattenfonteinen Medpets
Medpets is het grootste landelijke netwerk van dierenwinkels, en het ligt voor de hand dat kattenfonteinen niet mochten ontbreken in zo’n belangrijke winkel. Ze hebben niet zo veel variatie als Bol.com, en ik raad je aan om naar hun online winkel te gaan, waar je in ieder geval meer katten drinkfonteinen kunt vergelijken.

Kattenfontein Zooplus
Zooplus is een online winkel exclusief voor huisdieren. Zij hebben een goed assortiment kattenfonteinen en kattendrinkfonteinen, het enige nadeel is dat zij een minimumverzendkosten in rekening brengen en dit kan de prijs van de kattenfontein duurder maken.

Verbeter het dieet van uw kat met deze ideeën