Voor Katten

Shop

Drinkbakken voor Katten

Wat is de beste drinkbak voor katten?

Veel eigenaren van kittens zijn bezorgd dat hun kat weinig water drinkt, niet wetende dat de kattendrinker die u kiest een bepalende factor zal zijn in hun gedrag. Allereerst moet de drinker comfortabel zijn met een opening die groot genoeg is voor uw kitten om water te drinken zonder dat zijn snorharen tegen de randen schuren. Aan de andere kant zal het materiaal waarin het is gemaakt ook belangrijk zijn, omdat het zelfs de smaak van het water kan beïnvloeden. Ten slotte is de locatie van de kattenfontein ook belangrijk om uw kat te stimuleren zijn dorst te lessen.

Veel katten drinken graag water uit de kraan of leidingen, en voor hen zijn er cascadedrinkers voor katten, of drinkers in de vorm van een waterfontein voor katten.
Wil je weten welke drinkfontein het beste is? Ik heb de beste kattenwaterers geanalyseerd, rekening houdend met mijn selectie, de materialen, de prijs en natuurlijk de ervaring die andere gebruikers me vertellen. Ik hoop dat deze vergelijking nuttig is voor u, en ook voor uw kitten.

Welke drinkbak voor kat kopen? Katten drinkbakken van de beste kwaliteit

Katten Drinkbak van Bone Vista

★★★★★
14,99
as of 21 februari 2024 17:52

Meningen over Katten Drinkbak van Bone Vista

Het materiaal is resistent. Het wordt gedemonteerd geleverd, maar is zeer eenvoudig te installeren, daarnaast is het ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het heeft genoeg water voor een of twee katten, zonder constant op de uitkijk te staan.

ACE Pets Keramische Voerbak – Drink- en Voerbak – Voerbak Kat – Voerbak Hond – Drinkbak – Dubbele Voerbak Met Houder - Zwart

★★★★★
29,99
as of 21 februari 2024 17:52

Meningen over ACE Pets Keramische Drinkbak voor Katten

Het materiaal is resistent. Het wordt gedemonteerd geleverd, maar is zeer eenvoudig te installeren, daarnaast is het ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het heeft genoeg water voor een of twee katten, zonder constant op de uitkijk te staan.

Minaro Dubbele Voerbak Kat + Gratis E-book - Eetbak - Antislip - Kattenvoer bakjes - Ergonomisch - Geschikt voor honden en katten - wit

★★★★★
19,99
as of 21 februari 2024 17:52

Meningen over Minaro Dubbele Drinkbak Kat

Mijn kat is er dol op, hij heeft de verandering van zijn oude drinkfontein helemaal niet opgemerkt en nu is alles veel schoner en opgeruimder. Het heeft een goede kwaliteit, om een ​​maar te zeggen, ik had graag een grotere fles gehad, maar het raakt nooit op in de dag, het enige waar ik op moet letten.

Waar moet ik de kattendrinker plaatsen?

De locatie van de drinkfontein van uw kat is uiterst belangrijk, omdat deze bepaalt of uw kitten al dan niet comfortabel drinkt. Het maakt niet uit of je een elektrische waterfontein voor katten hebt, of een keramische waterfontein of je hebt gekozen voor de traditionele goedkope kattenfontein, als deze niet goed geplaatst is, is de kans groot dat je kitten hem niet zal gebruiken.
Allereerst, in tegenstelling tot wat je misschien denkt, zouden de voerbak en de drinkbak niet op dezelfde plek moeten staan, waarom? Welnu, in de natuur drinken deze katten meestal geen water in de buurt van waar ze voedselresten hebben gevonden, omdat dit besmet kan zijn. Houd de twee containers indien mogelijk gescheiden.
Zodra dit duidelijk is, deel ik belangrijke tips waar je rekening mee moet houden:

 • Vermijd hoeken

 • Vind 24 uur per dag een toegankelijke plek voor je kat

 • Zorg dat je uit de buurt bent van deuren en drempels met passerende mensen

 • Als u meer dan één kat heeft, moet u meerdere drinkfonteinen op verschillende plaatsen dan in huis plaatsen om problemen te voorkomen

Hoe vaak moet je het water in de drinkbak verversen?

De frequentie kan variëren afhankelijk van het type drinker, bijvoorbeeld in het geval van een elektrische drinker, een kattenfontein op batterijen of een watervaldrinker voor katten, kan het water om de twee dagen worden ververst omdat het constant in beweging is.

Heb je daarentegen een meer traditionele versie, dan is het belangrijk dat je deze dagelijks verandert. Op deze manier zorgt u er niet alleen voor dat uw kat altijd schoon en vers water heeft, maar kunt u ook controleren hoeveel hij dagelijks binnenkrijgt.

Wat is het beste materiaal voor een kattendrinkbak?

De meest aanbevolen materialen voor drinkfonteinen voor katten zijn glas, keramiek en roestvrij staal. Veel drinkers zijn gemaakt van plastic, we moeten ervoor zorgen dat ze van goede kwaliteit zijn om dermatitis of andere gezondheidsproblemen te voorkomen.

Sommige katten kunnen glazen of stalen drinkers afwijzen omdat ze door het soort materiaal erin kunnen worden weerspiegeld, waardoor ze gaan wantrouwen. Als je kiest voor een trog van keramiek of glas, moet je heel voorzichtig zijn dat deze niet breekt, omdat deze je kutje kan snijden.

Soorten drinkfonteinen voor katten

Elke keer zijn er meer innovatieve en moderne alternatieven voor de verzorging van onze huisdieren. Ze streven ernaar om uw kwaliteit van leven te verbeteren en tegelijkertijd uw zorg voor ons gemakkelijker te maken.

Daarom zijn er verschillende soorten drinkfonteinen voor katten:

Automatische kattendrinkbak

Automatische kattenwaterbakken kunnen twee functies hebben, sommige elektrisch aangedreven, ook wel kattenfonteinen genoemd. Anderen hebben geen elektriciteit nodig om te functioneren en hebben de vorm van een dispenser. Als u veel tijd van huis bent, kan dit een perfecte optie zijn voor uw kat.

Waterfontein voor katten

De automatische kattenwaterbak, ook wel kattenwaterfontein genoemd, is perfect voor de meest veeleisende katten. Ze hebben een motor die werkt op elektriciteit of batterijen die een constante waterstroom bieden, zodat het altijd schoon en fris is.

Veel katten drinken graag water uit de kraan, de douche of een andere bewegende waterbron. En de automatische drinkers geven hen de mogelijkheid om permanent toegang te hebben tot vers water. U kunt verschillende modellen of ontwerpen vinden, sommige in cascade, andere met een infraroodsensor die wordt geactiveerd wanneer uw kitten in de buurt komt om water te drinken.

Katten anti-tip drinkbak

Sommige kittens vinden het heerlijk om het water uit hun bakje te gieten, omdat ze graag spelen en het water zien stromen. Voor deze katten wordt een anti-tip drinkbak voor katten aanbevolen, waar bestaan ​​ze uit? Welnu, het zijn waterbakken gemaakt van roestvrij staal met een matvormige basis die hem aan de vloer bevestigt, zodat uw kat hem niet kan omdraaien.

Traditionele drinkbak voor katten

Dit zijn de meest voorkomende drinkers en de eerste die in je opkomen als je het hebt over kattendrinkers. Ze zijn eenvoudig, gemakkelijk schoon te maken en je kunt ze vinden in een verscheidenheid aan ontwerpen en materialen. Ze zijn extreem goedkoop, dus je kunt er zelfs meerdere kopen om je kitten verschillende opties in het hele huis te bieden.

Hoe kies je een goede drinkbak voor katten?

Het kiezen van de beste drinkfontein voor uw kat is een belangrijke beslissing, onthoud dat deze dieren meestal niet veel water drinken. Het aanbieden van een comfortabele drinkfontein die hen uitnodigt om te drinken, zal een verschil maken in hun levensstijl.

Houd bij het kiezen van een drinker rekening met deze 3 belangrijke factoren:

 • Type drinkbak
  Allereerst het type drinkfontein. Ik noemde al de beschikbare opties, en afhankelijk van de behoeften van uw kat en uw budget, kunt u de meest geschikte optie kiezen.

 • Maat
  De grootte is afhankelijk van de grootte van uw kat en de tijd die hij alleen thuis doorbrengt. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat de kom comfortabel is en uw kat water laat drinken zonder dat hun snorharen of oren tegen de randen van de drinkbak wrijven.

 • Materialen
  Het materiaal waarin de spruw is gemaakt zal ook een essentiële rol spelen. Zoals ik eerder al zei, is roestvrij staal het meest aanbevolen materiaal voor deze gevallen, omdat het gemakkelijker schoon te maken is.

Waar kattendrinkers kopen?

De beste online platforms om een ​​kattendrinkbakken te kopen zijn:

 • Amazon, katten drinkfontein
  Amazon is zonder twijfel de beste optie om een ​​drinkfontein te kopen. Het heeft een grotere variëteit dan in elke andere winkel, met de beste merken kattenwaterbakken, modellen en, zonder twijfel, prijzen die in de meeste gevallen onder die van andere winkels en platforms liggen.

 • Kiwoko kattendrinker
  Kiwoko is een netwerk van dierenwinkels met een fysieke en online aanwezigheid. Het heeft een vrij opmerkelijke variëteit aan kattenwaterbakken, maar het is niet zo breed als wat Amazon aanbiedt, en de prijzen zijn iets duurder.

 • Carrefour kattendrinker
  Carrefour, in zijn rubriek voor huisdieren, heeft een reeks zeer goedkope drinkers. Bovenal zijn het traditionele drinkers, van het type waterbak en bijna altijd van plastic.
  Het is niet mijn beste optie, maar als je iets goedkoops moet kopen…

Verbeter het dieet van uw kat met deze ideeën